ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΝΘ. 7 - 22/10/2006
Το βιβλίο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης που ανήκει στη σειρά λογοτεχνικής βιογραφίας των εκδόσεων "Παπαδόπουλος", μας ξεναγεί στην μοναχική ζωή του Παπαδιαμάντη.

ΤΑ ΝΕΑ - 25/6/2005
Η ζωή του συγγραφέα των Εμπόρων των Εθνών και της Γυφτοπούλας, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποκαλύπτεται με τη μορφή παραμυθιού. Ανθρώπινες, τρυφερές στιγμές από την καθημερινότητά του, αλλά και χαρακτηριστικές της προσωπικότητάς του, όχι μόνο εξοικειώνουν τους μικρούς αναγνώστες με τον συγγραφέα από τη Σκιάθο, αλλά τους κάνουν να τον αγαπήσουν και να θελήσουν να γνωρίσουν το πολυσήμαντο έργο του. Στο τέλος του βιβλίου αξίζει να σταθείτε στον συγκριτικό πίνακα που παρουσιάζει τη ζωή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε συνάρτηση με τα σημαντικά γεγονότα της εποχής του.

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ - 8/1/2005
Ακολουθήστε τη διαδρομή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του μπαρμπα-Αλέξανδρου, έτσι όπως μας άφησε να τη διακρίνουμε μέσα από τα κείμενά του - από το μαγικό κόσμο της παιδικής του ηλικίας στη Σκιάθο ως την ενηλικίωσή του και τη ζωή του στην πρωτεύουσα κι ύστερα πάλι την πορεία του πίσω στο νησί. Η παραστατική εικονογράφηση θα σας βοηθήσει να μπείτε στο πνεύμα και στον κόσμο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη.

ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ - 1/11/2004
Ναυτικοί ήταν οι περισσότεροι στο νησί και πάλευαν κάθε μέρα με τη θάλασσα για το μεροκάματο. Τα παιδιά τους δεν καλόβλεπαν το γιο του παπά, το μικρό Αλέξανδρο, που δε χρειαζόταν να ανησυχεί για τον πατέρα του όποτε έπιαναν φουρτούνες. Μοναχικά λοιπόν μεγάλωσε ο Αλέξανδρος και αφοσιώθηκε στις σπουδές του, ώσπου κάποια στιγμή ανακάλυψε ότι έχει το χάρισμα να γράφει. Έτσι, από όλα τα παιδιά, αυτός ήταν που έκανε διάσημη τη Σκιάθο, το αγαπημένο του νησί, όπου επέστρεψε για να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ - 1/11/2004
Το βιβλίο περιέχει στιγμές από τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου. Είναι μια εικονογραφημένη απόπειρα προσέγγισης της διαδρομής του μπαρμπα Αλέξανδρου, έτσι όπως ο ίδιος μας άφησε να την παρακολουθήσουμε από τα κείμενά του.

Η ΒΙΒΛΙΕΜΠΟΡΙΚΗ - 1/11/2004
Το βιβλίο περιέχει στιγμές από τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου. Είναι μια εικονογραφημένη απόπειρα προσέγγισης της διαδρομής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του μπάρμπα Αλέξανδρου, έτσι όπως ο ίδιος μας άφησε να την παρακολουθήσουμε μέσα από τα κείμενά του. Από το δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα μαγικό κόσμο της παιδικής του ηλικίας στη Σκιάθο ως την ενηλικίωση και τη ζωή του στην πρωτεύουσα, κι ύστερα πάλι στο νησί και στους ανθρώπους του, στον κόσμο του, στον κόσμο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της σειράς Οι Έλληνες, μια σειρά που έχει σαν πυρήνα της γνωστούς Έλληνες του παρελθόντος. Η σειρά ενώ παρέχει βιογραφικά στοιχεία, το κάνει με τρόπο αφηγηματικό, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα και από τα παιδιά. Η εικονογράφηση, της Εύας Καραντινού, υπογραμμίζει την προσπάθεια κίνησης του ενδιαφέροντος των παιδιών και τα ωθεί σε μια ευχάριστη αναζήτηση στο χώρο της βιογραφικής λογοτεχνίας...Συγγραφέας της σειράς είναι ο Κώστας Πούλος γνωστός στο χώρο του παιδικού βιβλίου από τη σειρά Τα Ελληνικά, και τα τρία του παραμύθια.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/10/2004
Η ζωή του μεγάλου μας πεζογράφου δοσμένη σαν παραμύθι για παιδιά...Εδώ παρακολουθούμε κάποιες στιγμές από τη ζωή του - κυρίως από την παιδική και νεανική του εμπειρία στη γενέτειρά του. Είναι μια πρώτη γνωριμία με το μεγάλο τέκνο της Σκιάθου που έζησε - σχεδόν σαν εξόριστος - στην Αθήνα τα ώριμα και δημιουργικά χρόνια του. Το βιβλίο κλείνει με χρονολόγιο διπλό: της ζωής και εργογραφίας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και των παράλληληων γεγονότων στην περιοχή.

ΕΝΘΕΤΟ ΕΘΝΟΥΣ ΘΕΛΩ - 9/10/2004
Ιστορίες σα βάλσαμο, γλώσσα σαν προσευχή και ο φτωχούλης του Θεού σε μια ζωή σαν παραμύθι - Στην ίδια σειρά των εκδόσεων, επίσης, κυκλοφορούν Ο Ζωγράφος Θεόφιλος και Ο Σπύρος Λούης και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΤΟ ΒΗΜΑ - 26/9/2004
Στιγμές από τη ζωή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μας διηγείται ο Κώστας Πούλος στο ομότιτλο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η εικονογράφηση είναι της Εύας Καραντινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου